project: gezonde sprint quiz

Actief leren met gezonde quiz

Zo'n zeshonderd basisschoolleerlingen leerden in mei 2015 alles over gezond leven. Dit deden zij op een super sportieve manier, namelijk in de vorm van de 'Gezonde Sprint Quiz'. Deze quiz vond gelijktijdig plaats met de finales van de NAC Junior Street League, een voetbaltoernooi voor basisscholen. 

Als onderdeel van het lesprogramma 'Lekker Fit' kregen de kinderen les over gezond leven en gezonde voeding. Hierna volgde de ultieme test op de effectiviteit van het programma: de 'Gezonde Sprint Quiz'. Tijdens de quiz kregen de kinderen vragen over voeding, bewegen en sport. De kinderen kregen een meerkeuzevraag en gaven het antwoord door naar het vak met de juiste letter te sprinten.

 

niet uit een pakje

Tijdens het evenement kregen de kinderen ook de mogelijkheid om zelf soep te maken. Op deze manier leerden ze dat soep niet uit een pakje komt, maar dat het bereid wordt met verse groenten. Samen met koks van 'de Soepfabriek' verzamelden de kinderen ingrediënten voor de soep. Ze hielpen bij het koken en leerden op een leuke manier om lekker én gezond eten te maken.

Paddenstoel als dorstlesser

Naast gezond eten stond ook gezond drinken centraal. Op het terrein werd daarom door Brabant Water een watertappunt geplaatst in de vorm van een paddenstoel. De kinderen werden hierdoor gestimuleerd om water te drinken in plaats van frisdrank. Eén van de doelen van Jongeren Op Gezond Gewicht is om water drinken onder jongeren de norm te maken.

Deel dit bericht: