Project: Gezonde Speelpleinen

Van saai naar gezond

Niet ieder schoolplein is even uitdagend, leuk of creatief ingericht. Sterker nog, op sommige schoolpleinen vinden we vooral veel tegels en zien we heel af en toe een speeltoestel staan. Ietwat saai? Gelukkig wil een aantal scholen in Breda aan de slag met hun speelplein! Jammer genoeg hebben ze hiervoor niet altijd de financiën en/of de kennis.

Op een gezond schoolplein krijgt de jeugd ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving.  Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Een gezond schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur: tijdens én na schooltijd. Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties van onze jeugd.

Een gezond schoolplein:

  • Daagt leerlingen uit om meer te bewegen

  • Heeft een positieve invloed op de gezondheid 

  • Laat kinderen meer groente & fruit eten

  • Draagt bij aan betere schoolprestaties

  • Is een ontmoetingsplek voor de hele buurt

Dit hebben we nodig:

Om dit project mogelijk te maken zijn er meer financiële middelen nodig. Ook advisering aan scholen is welkom, zeker als het gaat om het ontwikkelen van een schetsplan. Maar ook met materialen wordt dit project enorm geholpen! Denk hierbij aan beplanting, boomstammen en stenen. Alle hulp is welkom, draag jij ook een steentje bij?

Ik help mee ›

Deel dit bericht: