project: Speelgoed voor buitenspeelproject ’t Turfje

Buitenspelen is gezond

Buitenspelen is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Bovendien bevordert het buiten spelen de ontwikkeling van de sociale-, cognitieve- en motorische vaardigheden van kinderen. Kortom; buitenspelen is gezond en zorgt voor meer verbinding in de wijk.

Buitenspeelproject 't Turfje motiveert al een aantal jaar de buurtkinderen in de wijk Kesteren/Muizenberg om gezellig en veilig samen buiten te spelen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd zorgen de vrijwilligers ervoor dat er meer verbinding in de wijk ontstaat, door ook de ouders een kopje koffie of thee aan te bieden, zodat zij met elkaar in contact kunnen komen en elkaar beter leren kennen.

Turfje speelproject
Turfje speelproject3

Uitdaging is enorm belangrijk

De vrijwilligers van het Turfje vinden het belangrijk om de kinderen uit te blijven dagen. Zeker in een tijd waarin kinderen regelmatig computerspelletjes spelen op de tablet. Elke week biedt een enthousiaste groep vrijwilligers ze, in een vertrouwde omgeving, activiteiten aan die aansluiten op hun behoeftes. De ene keer is dat een potje voetbal, de andere keer schminken, en regelmatig is er ook aandacht voor gezonde voeding en kookles.

Hulpvraag

JOGG-Breda draagt dit project een warm hart toe en zou graag jullie hulp inschakelen om te zorgen dat er voldoende buitenspeelgoed voor de kinderen beschikbaar is. Veilige en duurzame speelmaterialen zijn voor dit project een must, zeker omdat het veel gebruikt wordt. De vrijwilligers zouden voor het komend voorjaar de kinderen weer eens wat nieuw speelmateriaal willen aanbieden, zoals een springtouw, ballen en ander buitenspeelgoed.

Turfje speelproject2

Help jij mee?

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen zich lekker uit kunnen leven buiten? En dat ze meekrijgen dat buitenspelen gaaf, leuk en gezellig is? Help ons dan met het verzamelen van speelgoed voor 't Turfje en stuur ons een berichtje via het contactformulier. Alvast bedankt!

Wil je meer weten over het project? Kijk dan eens op de Facebookpagina van deze vrijwilligersgroep of stuur ze een berichtje.

Deel dit bericht: