project: Herkenbare hesjes voor de BMI Wandelclub

Wandelen is gezond

Lid worden van een wandelclub is een van de beste manieren om gezond te blijven. Dat is niet alleen omdat het makkelijk is en je nauwelijks kans op blessures hebt; er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat het goed is voor jong en oud.

Regelmatig wandelen versterkt spieren en botten, helpt je om soepel te blijven en wandelaars voelen zich lichamelijk en mentaal fitter. Je zit dus over het algemeen lekkerder in je vel als je regelmatig een goede wandeling maakt.

BMI staat overigens voor Body Mass Index. Je BMI is een getal om te bepalen of je te zwaar bent (overgewicht) of wellicht te licht (ondergewicht). 

Achtergrond van de bmi wandelclub

Verder heeft wandelen heel positieve effecten op je bloeddruk, je hartslag in rust, en natuurlijk op je gewicht (BMI). En wellicht gemotiveerd door die laatste mooie eigenschap zijn dames uit de wandelgroep 'BMI' uit de Haagse Beemden tot hun naam gekomen.

Deze enthousiaste groep loopt elke maandagavond een ronde van 5 kilometer, waarbij ze vertrekken vanuit basisschool KBS Olympia. Alleen die naam, en daarmee het stukje bekendheid van de wandelgroep, dat mag nog wel wat zichtbaarder worden. Vandaar dat ze daarom via JOGG-Breda een hulpvraag onder de aandacht willen brengen.

Hulpvraag

De wandelgroep vindt het belangrijk om samen te bewegen en elkaar ook te motiveren. Wandelen in een groep heeft tenslotte het voordeel dat je meer gemotiveerd bent en het beter volhoudt. Het is leuk om te doen, gezond en nog eens gezellig ook!

Om meer bekendheid te krijgen in de wijk en het groepsgevoel te stimuleren, zouden ze graag allemaal dezelfde herkenbare hesjes willen dragen met een eigen logo erop. Zo hopen ze beter zichtbaar te zijn in het verkeer en tegelijkertijd nieuwe mensen te werven die er ook warm voor lopen.

Help jij mee?

De hulpvraag van deze actieve wandelclub is dus: wie helpt ons aan goed opvallende hesjes met logo? Vijftien stuks zou geweldig zijn zodat we goed zichtbaar zijn tijdens het wandelen of voor de promotie tijdens bv. de wandelvierdaagse.

Kun jij dit voor ze regelen, neem dan gauw contact met ons op.  En wil je meer weten over de wandelclub? Kijk dan eens op de Facebookpagina van De Sleutel of mail naar fdonkers@casema.nl.

Deel dit bericht: