Project: Schoolplein14

Samen sporten en spelen

Steeds meer scholen ondersteunen het project Schoolplein14 en ook de scholen in Breda blijven niet achter. Met het project Schoolplein14 wil de Cruyff Foundation kinderen tijdens en ook na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen. Sport en spel is immers net zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind als leren en schrijven.

Het Noorderlicht is de eerste school in Breda die van start is gegaan met Schoolplein14. Op het schoolplein zijn lijnen en kleurvlakken (coatings) aangebracht. Met deze coatings worden de leerlingen meer uitgedaagd om samen te sporten en te spelen. Ook kreeg de school een sportpakket en spellenhandboek om actief met de leerlingen aan de slag te gaan op hun Schoolplein14.

Sterk samenwerkingsverband

Ondertussen is er in Breda een sterk samenwerkingsverband ontstaan tussen de Cruyff Foundation en de gemeente Breda. De pleinen worden binnen deze samenwerking middels een co-financiering gerealiseerd door Cruyff Foundation, gemeente Breda en de desbetreffende school.

De JOGG aanpak

De gemeente Breda heeft veel aandacht voor spel en beweging voor kinderen en dit gebeurt mede met de JOGG aanpak. Ook op school is bewegen enorm belangrijk. In de pauzes moeten kinderen lekker kunnen rennen en spelen. Een goed ingericht schoolplein is hier de basis voor en zal kinderen stimuleren om meer te gaan bewegen.

Deel dit bericht: