Project: ‘JOGG mee met NAC’

‘JOGG mee met NAC’ gelanceerd

De campagne ‘JOGG mee met NAC’ is in samenwerking met Teamplay@NAC, gemeente Breda, Ferrero en Stichting de Bredase Singelloop van start gegaan. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Almere City FC op 22 april 2016 is de samenwerking beklonken.

De campagne richt zich op families in de wijken Heuvel en Hoge Vught waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Breda actief is. Gezinnen die mee joggen worden via een trainingsprogramma op maat voorbereid op de Bredase Singelloop, die plaatsvindt op 2 oktober 2016. De ambitie is dat de families en in het bijzonder de kinderen na de familieloop doorgaan met sporten en bewegen. Met ondersteuning van het Jeugdsportfonds worden de deelnemers gestimuleerd lid te worden van een sportvereniging.

Kinder+Sport

Ferrero Nederland is tijdens de aanstaande editie van de Singelloop met zijn maatschappelijke programma Kinder+Sport sponsor van de familieloop (onderdeel van de Bredase Singelloop). Ferrero, partner van Jongeren Op Gezond Gewicht Breda, gebruikt de familieloop om onder de noemer 'Heel Breda doet mee aan de familieloop', gezinnen die te weinig bewegen, te activeren voor deelname.

Looptrainingen

Voorafgaand aan de familieloop zijn er ook looptrainingen georganiseerd. De looptrainingen die eind augustus 2016 beginnen, vinden plaats onder begeleiding van gekwalificeerde looptrainers. Bij sommige trainingen zijn selectieleden van NAC aanwezig. Lokale partijen die actief zijn in de wijken worden actief betrokken om het project tot een succes te maken.

Zie voor meer informatie: www.nac.nl/joggmeemetnac

 

Deel dit bericht: