Samenwerking Sligro en JOGG van start

Jongeren Op Gezond Gewicht ambassadeur Erben Wennemars heeft op 14 maart 2016 het startschot gegeven voor de samenwerking tussen Sligro en Jongeren Op Gezond Gewicht op de Ireen Wüst ijsbaan in JOGG-gemeente Tilburg. Sligro heeft kennis van en ervaring met gezonde sportkantines. Het bedrijf onderhoudt goede contacten met producenten en toeleveranciers. Door deze contacten kan Sligro voor Jongeren Op Gezond Gewicht sportkantines voorzien van een gezonder aanbod.

De gezonde keuze moet bij sportclubs de makkelijke keuze worden. Het project de Gezonde Sportkantine stimuleert dit door gezonder eten en drinken aan te bieden in de sportkantines van de aangesloten verenigingen. De Gezonde Sportkantine helpt verenigingen het aanbod in de kantines gezonder te maken, zónder dat dit iets extra kost.

Lekker Bezig!

Ook de KNVB is op 23 maart 2016 een samenwerkingsverband aangegaan met JOGG. De KNVB gaat zich richten op het programma ‘Lekker Bezig’. Het doel van dit programma van de KNVB en Sligro is het gezonder maken van voetbalkantines. Samen met Sligro wil de KNVB voetbalverengingen vertrouwd maken met de mogelijkheden om naast de bestaande snacks in de kantine, gezonde alternatieven aan te bieden. De KNVB ziet het stimuleren van gezond en verantwoord eten als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de KNVB, verenigingen, spelers en ouders.

Kracht van de samenwerking

De samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht, de KNVB en Sligro is nu al erg krachtig. Op dit moment zijn er al 426 gezonde sportkantines aan de slag gegaan met de Richtlijnen Gezondere Kantines, waarvan 11 in Breda. Ook in Breda willen we nog meer gezonde sportkantines realiseren. Daarom zijn we op zoek naar mensen die meedenken over gezond voedsel!

Ik help mee ›

Deel dit bericht: