Project: koningsspelen 2016

Koningsspelen 2016

Afgelopen jaar namen ongeveer 1.550 leerlingen in Breda van de groepen vijf tot en met acht van tien verschillende basisscholen deel aan de door Breda Actief georganiseerde Koningsspelen. De Koningsspelen waren een groot succes. De Koningsspelen vonden dit jaar plaats op vrijdag 22 april.

In Breda organiseerde ook dit jaar Breda Actief weer een grote sportdag waaraan alle basisscholen uit Breda mee konden doen. Bijna 1.700 kinderen van 13 verschillende basisscholen deden mee aan de Koningsspelen. De Aartsenfruit Kids Foundation stelde dit jaar voor alle kinderen een gezonde appel beschikbaar.

Boodschap van de Koningsspelen

Twee vaste onderdelen van de Koningsspelen waren het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Deze evenementen vonden plaats om aan alle kinderen én hun ouders een belangrijke boodschap mee te geven. Samen goed ontbijten en actief bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. Jongeren Op Gezond Gewicht Breda is erg blij met deze boodschap; het hangt nauw samen met het doel van JOGG-Breda: een gezondere jeugd in Breda!

Sfeerimpressie Koningsspelen 2015

Bekijk de video voor een leuke sfeerimpressie van de officiële opening van de Koningsspelen 2015 in JOGG-gemeente Leiden. Enjoy!

Deel dit bericht: