Plukroute Princenhage en het Luciapark: Doe je mee?

Drie jaar geleden hebben buurtbewoners de Plukroute Princenhage opgericht om de leefomgeving mooier en gezonder te maken. Door dit initiatief wordt een route mogelijk gemaakt door het openbare groen, waar iedereen kan plukken, wandelen en elkaar kan ontmoeten. Jong en oud kunnen fruit, bessen, noten, eetbaar groen en bloemen plukken. Samen gezond eten en leven en daarnaast het bevorderen van  de biodiversiteit is hiervan een mooi resultaat.

In de afgelopen tijd is er al 800 meter aangelegd van de totaal beoogde 3,5 kilometer. Vrijwilligers verzetten veel werk  als het gaat om het onderhoud, de aanleg, het organiseren en elkaar inspireren met groene ideeën. Ook de kinderen van de buitenschoolse opvang en basisscholen in Princenhage hebben meegewerkt bij de aanleg en ze kunnen binnenkort door middel van een educatieve speurtocht de route lopen.

Dit jaar wordt de plukroute uitgebreid door een vergeten stuk groen te betrekken. De naam ‘Luciapark’ is hieraan gegeven. Er bevindt zich op deze locatie een afwateringsvijver (nabij IKEA) en er worden glooiende natuurvriendelijke oevers gerealiseerd. Daardoor wordt het mogelijk om rondom de vijver een rolstoelvriendelijk pad aan te leggen. Het park wordt ingericht met fijne ontmoetingsplekken, uitdagende speelnatuur en een vogeleiland. De daarnaast gelegen woonzorgcampus wordt zo een fijne plek voor ouderen en kinderen om buiten te zijn. Hier kunnen kinderen zien hoe het fruit groeit en bloeit. Eetbaar groen wordt door middel van educatieve projecten een basis voor een gezonde maaltijd. Spelen en bewegen wordt mogelijk door de uitdagende speelnatuur.

De gemeente Breda ondersteunt het initiatief door middel van financiële hulp voor het grondwerk en het projectmanagement. Er zijn nog sponsoren nodig voor de beplanting, de speelnatuur en de organisatiekosten. Geïnteresseerd in dit project en wil je meedoen/ondersteuning bieden? Laat het ons weten!

Deel dit bericht: