Pilot moestuincoaches, wil jij mee doen?

Staat het moestuinieren hoog op jouw verlanglijstje maar heb je hulp nodig bij de start of heb je moestuintjes en wil je er nieuw leven inblazen? Vraag dan meer info of geef je op voor deze pilot bij mcjb.rath@breda.nl.

Samen met jouw (potentieel) enthousiaste collega’s maakt de moestuincoach dit najaar een plan met wat past op jouw locatie. Zowel over de plek van de tuintjes, het teeltpan, het onderhoud en de educatieve aanpak. In de lente ga je dan onder begeleiding met de kinderen aan de slag. In een evaluatie en vervolgaanpak maak je de stap om zelf vervolgens verder te gaan na het eerste teeltseizoen. Er is plaats voor 6 pilot locaties in de gemeente Breda.

In het najaar van 2022 komen er voedselbosjes bij de Montessori+ Breda, NBS Teteringen en Ons SBO. Een educatief voedselbosje heeft 25 eetbare planten-, struik- en boomsoorten op een stuk van 30 vierkante meter. Een voedselbosje vraagt weinig onderhoud, wordt voor je aangelegd en sluit prima aan op voedseleducatie. Zowel voor voedselbosjes als moestuintjes zijn er subsidiemogelijkheden. Heb je ook interesse, vraag naar de mogelijkheden mcjb.rath@breda.nl of kom alvast kijken bij het voedselbosje boerderij Wolfslaar.

Deel dit bericht: