Project: Lekker Fit Week Heuvel

Fit en enthousiast

In mei 2016 werd voor de eerste keer de Lekker Fit Week gehouden voor kinderen en ouders in de wijk Heuvel. De week  werd geopend door een actieve warming-up door een sportcoach. De leerlingen van basisschool De Parel, de peuters van Pluis en Nijntje én de ouders van de kinderen deden enthousiast mee. De leerlingen hebben les gehad over gezonde voeding, beweging en gezonde keuzes leren maken.

De moeders werden actief betrokken bij de gymles van hun kinderen, zij maakten kennis met wat de kinderen doen tijdens de gymlessen en hoe het is om bijvoorbeeld zelf een koprol te maken. Of zelfs oefeningen te doen die je nooit gedaan hebt zoals trampoline springen.

Plezier staat voorop

De moeders van de kinderen ervaarden tijdens de Lekker Fit Week hoe belangrijk het element 'plezier' is bij bewegen. In het huis van de Heuvel werd een workshop trakteren georganiseerd. Creatief gingen de moeders aan de slag om gezonde traktaties te maken. Op de woensdagmiddag in de Lekker Fit Week werd een actieve sport- en spelmiddag georganiseerd voor de kinderen op het schoolplein. Het was een gezellige middag waarin actief samen spelen voorop stond.

 

Opening Krajicek Playground

De week werd afgesloten met de opening van de Krajicek Playground aan de Oranjeboomstraat in Breda. Door een prachtige voorzet van Matthew Amoah (voormalig sterspeler van NAC Breda) scoorde Miriam Haagh in het nieuw doel! Een zonovergoten  middag met een groot aantal kinderen die de nodige voetbal wedstrijdjes  hebben gespeeld. De Jongeren Op Gezond Gewicht bidons met water zorgden voor een aangename en gezonde verfrissing.

Jeugdwerk Surplus, Breda Actief, GGD West-Brabant, Krajicek Foundation, CBS De Parel, Kinderopvang Kober en Pluis en Nijntje kijken terug op een geslaagde week!

Deel dit bericht: