Lancering samenwerking JOGG Nederland en Disney Benelux

Op maandag 19 september 2016 is de samenwerking tussen Jongeren Op Gezond Gewicht en Disney Benelux feestelijk van start gegaan bij CBS De Fontein in Breda. Jongeren Op Gezond Gewicht Nederland en Disney Benelux slaan de handen ineen om kinderen te stimuleren meer te bewegen door middel van de 'Woogie Boogie'. Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia het prinsesje en andere favoriete en leuke Disney karakters zullen met de ‘Woogie Boogie’ kinderen inspireren om uit hun stoel te komen en samen te bewegen met behulp van een serie video’s die wordt uitgezonden op Disney Channel. 

Jelle Vermeijden van Disney Benelux en Paul Depla, Burgemeester van Breda én voorzitter van Jongeren Op Gezond Gewicht hebben de samenwerkingsovereenkomst feestelijk ondertekend tijdens de 'Woogie Boogie' dans die werd uitgevoerd door 80 leerlingen van CBS De Fontein. Er was ook een Kidz-DJ aanwezig die de hele dag een geweldige show speelde.

bewegingsoefeningen

Op de website van 'Woogie Boogie' zijn allerlei bewegingsoefeningen voor de kinderen te zien en te downloaden. De bewegingsoefeningen die in de filmpjes aan bod komen zijn zorgvuldig uitgekozen. De video's moedigen de kinderen niet alleen aan om op te staan en te bewegen, maar ze helpen ook nog eens bij de ontwikkeling van de motoriek van de kinderen. Door herhaling van de 'Woogie Boogie' oefeningen krijgen de kinderen de bewegingen snel onder de knie en gebruiken ze deze vaker.

lesmomentjes in de klas

De video's zijn bijvoorbeeld erg leuk te gebruiken als lesmoment voor in de klas. De 'Woogie Boogie' video's duren ongeveer 1 minuut en zullen dagelijks worden uitgezonden tijdens het 'Disney Junior' blok op het TV-kanaal Disney Channel. De video's zijn ook beschikbaar op YouTube en te downloaden op de website van 'Woogie Boogie'. Ook zijn er op de website verschillende kaarten te downloaden waarop de bewegingen stap voor stap worden uitgelegd. Een erg handig hulpmiddel voor de docent om de kinderen uit de stoelen te krijgen en te gaan bewegen.

Gratis Bewegen, gewoon doen!

“Met de Woogie Boogie hebben docenten in de klas een makkelijk middel in handen om ook de jongste kinderen een extra beweegmoment in de klas te bieden. Het past perfect bij onze doelstelling om de omgeving van kinderen gezonder te maken en sluit goed aan bij onze beweegcampagne Gratis Bewegen, gewoon doen!” aldus Marjon Bachra, directeur van het landelijke Jongeren Op Gezond Gewicht.

Inge Martens, General Manager Consumer Products en Retail van Disney Benelux legt verder uit: “Disney wil kinderen aanmoedigen om op te staan en te bewegen en onze karakters kunnen de perfecte motivatoren zijn. Het is voor ons erg belangrijk om dit project samen met Jongeren Op Gezond Gewicht onder de aandacht te brengen.”

Bron: www.jongerenopgezondgewicht.nl

Deel dit bericht: