Koningsspelen 2018

Koningsspelen Breda, veel leuker dan een gewone sportdag!

Bijna alle basisschoolkinderen in Breda beleefden op 20 april massaal hoe leuk het is om te sporten. De Koningsspelen in Breda bestond uit veel sport-, beweeg- en spelplezier. Voor het zesde jaar op rij organiseerde Breda Actief het sportieve festijn. Daarbij deden maar liefst bijna 6500 kinderen van 27 verschillende scholen mee op drie grote locaties en negen kleinere locaties. Met meer dan vijftig partners zorgden we ervoor dat kinderen genoten van een onvergetelijke dag. Dat was het zeker!

Bekijk een impressie

koningsspelen breda
koningsspelen breda luchtkussen

Koningsspelen Breda op verschillende locaties

Het evenement werd groot en door veel verschillende partners georganiseerd. Door de verschillende sport- en spelactiviteiten konden de kinderen hun lol op! Het gevoel wat erbij komt kijken hoe leuk het is om te sporten, blijft daardoor langer aanwezig bij de kinderen. Om wat dichter bij de scholen te blijven, is de Koningsspelen dit jaar op maar liefst twaalf verschillende locaties georganiseerd. Met een hoop enthousiasme betraden de kinderen de negen locaties in de Haagse Beemden en Prinsenbeek en drie grote locaties: SV S.A.B., Sportboulevard De Wisselaar en het terrein van HSC Jeka en VV PCP. De Koningsspelen Breda werd afgetrapt met de dans op het lied ‘Fitlala’ van Kinderen voor Kinderen.

Voor ieder wat wils

Net als voorgaande jaren was er ook dit jaar weer van alles te beleven. De hele dag door konden de kinderen zich uitleven met meer dan negentig verschillende spellen. De onderdelen trendsporten, de puzzelloop, survivalspelen, waterspelletjes en sport en spel passeerden daarbij de revue. Maar liefst 32 sportaanbieders waren er verspreid over Breda om clinics te verzorgen en kinderen enthousiast te maken voor hun sport. En natuurlijk konden opblaasbare attracties waaronder een heuse pannakooi van NAC niet ontbreken.

“Het is warm, maar we zijn geen watjes. Het is een super toffe dag en veel leuker dan de sportdag op school!” Aldus één van de enthousiaste kinderen.

koningsspelen breda nac
koningsspelen breda picknick

Een gezonde picknick

Tijdens de gezamenlijke pauze veranderden de locaties in één groot picknickpark. Aartsenfruit Kids Foundation zorgde voor een gezonde traktatie. Ook aan de honderd vrijwilligers en 25 medewerkers werd gedacht. Zij kregen vanuit verschillende partijen: Winkeliersvereniging Hoge Vucht, Albert Heijn Bisschopshoeven en Brabantplein, Jumbo Dr. Struyckenplein en Colour Kitchen een gratis lunch aangeboden. Nadat iedereen weer energie had, konden de laatste rondes van start gaan.

Om 14.30 uur werd de dag officieel afgesloten met de prijsuitreiking voor de puzzelloop. Dit was een spelonderdeel waarvoor de kinderen tijdens alle activiteiten een puzzelstuk moesten bemachtigen. Hierbij werd er een sportpakket uitgereikt door Decathlon. De winnende teams waren: De Weerijs 2, Parel 6, Dr. de Visser 14, Jacinta 7, St. Joseph 2 en Helder Camara 14.

Bron: Facebookpagina van Breda Actief

Deel dit bericht: