Project: Koningsspelen 2017

Anders dan anders

De afgelopen jaren waren de Koningsspelen een groot succes. Vorig jaar deden er 13 Bredase scholen mee, met maar liefst 1700 kinderen. Ook hielpen er 10 sportaanbieders en 9 andere partners mee. De voorbereidingen voor de Koningsspelen op 21 april 2017 zijn inmiddels alweer in volle gang, want ook die editie laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan...

In plaats van één stedelijk Koningsspelen-programma vindt er volgend jaar in elk deelgebied een Koningsspelen-programma plaats voor groep 5 t/m 8. De kinderen kunnen dus naar één van de vier locaties in Breda komen. Echter, de kinderen van de onderbouw worden niet vergeten. Zij kunnen op hun eigen basisschool deelnemen aan een speciaal op maat gemaakt sportprogramma.

Voor de vier locaties heeft Breda Actief het volgende dringend nodig:

  • 2 podia á 10-12 vierkante meter;
  • Portofoons;
  • 2 busjes waar ze materialen mee kunnen vervoeren voor donderdag 20 en vrijdag 21 april.

     

Diversiteit aan sporten

Op vrijdag 21 april 2017 kunnen populaire sporten als voetbal en trefbal beoefend worden. Bovendien worden er verschillende sportaanbieders en partners uit de wijk uitgenodigd om clinics te geven, om kinderen ook eens iets anders aan te bieden. Ook worden er weer leuke spellen op springkussens georganiseerd.

Programma

De Koningsspelen zullen op vrijdag 21 april 2017 rond 09.30 uur beginnen. Zo kunnen scholen vooraf gezamenlijk genieten van het Koningsontbijt. De dag eindigt weer rond 14.30 uur en daarna krijgen alle kinderen vakantie. De Koningsspelen 2017 gaan weer zorgen voor een sportieve en gezellige dag. Een erg leuk vooruitzicht dus!

Helpt u mee?

Draagt u de Koningsspelen ook een warm hart toe? Wellicht kunt u ons dan meehelpen om de komende editie weer tot een succes te maken. Om de uitbreiding naar 4 locaties in Breda te realiseren hebben we namelijk zowel materialen als financiële ondersteuning nodig. Specifiek zoeken we op dit moment dus 2 busjes nodig voor de donderdag en vrijdag, plus 2 podia van circa 12 vierkante meter en een aantal portofoons. 

Kunt u deze materialen tijdens de Koningsspelen leveren of een dagje uitlenen?
Dan horen wij heel graag van u!

Ik help mee ›

Bron: www.breda-actief.nl.

Deel dit bericht: