Project: Cool2Bfit

Cool2Bfit is een sportief en gevarieerd (landelijk) programma voor kinderen met overgewicht. In Breda zijn we in 2015 gestart met ondersteuning van de sportimpuls en de samenwerkingen tussen diverse lokale organisaties zoals Gezondheidscentrum Bredero, Breda Actief, Boksring, Open-Up Kidz, VV Groen-Wit en GGD West-Brabant.

Cool2Bfit wil op een gezonde manier en met een positieve benadering, de leefstijl veranderen van kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijdscategorie van 8-13 jaar. Ook hun ouders worden hierbij betrokken. Dit voeren zij uit onder deskundige begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. De kracht van het project zit in de multidisciplinaire aanpak, waarbij uiteindelijk wordt gewerkt aan het bereiken van een gezondere leefstijl.

Cool2bfit

De pijlers van het programma Cool2Bfit

Betrokkenheid van ouders, bewegen en sporten, gezonde voeding en gezond gedrag zijn de pijlers van dit programma. Naast een opbouw in sporten, zijn er ook bijeenkomsten voor kinderen en ouders over gezonde voeding en hoe je je gezonde keuzes kunt maken. Inmiddels draait het programma al twee jaar in Breda in de wijk Heuvel.

Vanaf het nieuwe schooljaar wordt er gestart met het werven van kinderen. Het programma zal daarna starten in oktober 2017.
Aanmelden kan via abraat@brederobreda.nl en 076 521 90 34
Locatie Fysiotherapie Bredero in het gezondheidscentrum Bredero.

 

Deel dit bericht: