Kinderboerderij Parkhoeve in Breda-Noord rookvrij

Rookvrije plekken zijn steeds meer zichtbaar in Breda en in Nederland. De landelijke organisatie voor kinderboerderijen, ‘Kinderboerderijen Actief’, is aangesloten bij ‘Alliantie Nederland Rookvrij’. Kinderboerderijen Actief stimuleert dat zoveel mogelijk kinderboerderijen zelf aan de slag gaan met het rookvrij maken van hun terrein. Er zijn nu landelijk 177 kinderboerderijen die rookvrij zijn of ‘rookvrij afspraken’ hebben (dit was de stand van zaken op 12 december 2019). JOGG-Breda ondersteunt deze beweging door middel van advies en communicatie op lokaal niveau. In omgeving Breda zijn de volgende kinderboerderij locaties aan de slag gegaan met een rookvrij terrein: Bunderij, De Sik (per 1 februari 2020 rookvrij), De Zandberg, Parkhoeve (per 1 januari 2020 rookvrij) en Wolfslaar.

kinderboerderij-parkhoeve-rookvrij

Parkhoeve in Breda-Noord is per 1 januari 2020 rookvrij. De vrijwilligers en het bestuur wilden deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 28 november 2019 kwam Miriam Haagh op locatie om samen met het bestuur en vrijwilligers van de kinderboerderij het terrein officieel rookvrij te verklaren. Zij onthulde het ‘rookvrij bord’.

Daarnaast heeft Parkhoeve nog meer ambities om kinderen een gezonde omgeving aan te bieden. Stapsgewijs zijn ze bezig met een gezonder kantineaanbod. De gezondere voedingskeuze willen ze stimuleren. Daarnaast zijn er plannen tot het realiseren van een plukroute. Fruit plukken en eten is gezond en leuk om te doen.

JOGG-Breda ziet een positieve trend en ondersteunt Parkhoeve bij deze doelen. We werken op deze manier samen aan een gezonde opgroeiende jeugd voor wie niet-roken en gezond eten en drinken steeds vanzelfsprekender wordt.

rookvrije-generatie
Deel dit bericht: