Jong Leren Eten initiatief 4 juli

BSO Bloem verzilvert de prijs als winnaar van de pitch tijdens de culinaire werksessie JLE/JOGG-Breda!

In februari dit jaar heeft JOGG-Breda samen met de Brabantse makelaars van het rijksprogramma Jong Leren Eten een culinaire netwerksessie georganiseerd. Hieraan was een wedstrijd verbonden waarin de deelnemers, door een pitch, een leuk idee konden inbrengen. Dit om kinderen op een leerzame en leuke manier in aanraking te laten komen met gezonde voeding.

jong leren eten
jong leren eten

De winnaar van deze wedstrijd was Nicole Lafeber van Kinderdagverblijf/BSO Bloem uit Breda. Zij had het leuke idee om voor de kinderen op de BSO een middag te organiseren die in het teken staat van het ervaren en proeven van voedsel. Op 4 juli ging een aantal kinderen van Bloem met kok Ton van Helden naar een klasseboer om daar te ervaren hoe de groenten groeien en bloeien. De kinderen mogen daar zelf groente plukken of producten meenemen. Daarna bereiden zij samen met Ton en de leidsters een gezonde maaltijd. Ouders zijn uitgenodigd om mee te eten, evenals Miriam Haagh (wethouder Gezondheid).

Het fruit voor het toetje wordt gesponsord door JOGG-Breda-supporter Driscoll’s, waarvoor onze dank!

In onze volgende nieuwsbrief wordt d.m.v. een mooie fotoreportage een beeldverslag uitgebracht.  

Wilt u meer informatie over Jong Leren Eten, kijk op de website www.jonglereneten.nl Hier zijn ook de contactgegevens van de Brabantse makelaars te vinden.

jong leren eten bso bloem
Deel dit bericht: