JOGG-festival

Minibarst: het kinderprogramma van Breda Barst i.s.m. JOGG-Breda

Op 15 en 16 september 2018 is het Popfestival Breda Barst. Dit jaar slaan JOGG-Breda en de organisatie van Breda Barst de handen ineen om het programma van Minibarst een mooie invulling te geven. Net als JOGG, hecht Breda Barst waarde aan gezonde voeding en bewegen. Kinderen kunnen tijdens het Minibarst-programma op een leuke manier kennismaken met theater, verschillende sporten beoefenen, verse groenten en fruit proeven en er is water in allerlei gezonde varianten beschikbaar. De komende weken wordt het programma verder ingevuld en gepubliceerd op www.bredabarst.nl.

jogg festival i.s.m. breda barst
jogg festival i.s.m. breda barst

De samenwerking tussen Breda Barst en JOGG-Breda is ontstaan door de regionale bijeenkomst ‘NL Vitaal’ die op 31 januari j.l. plaatsvond. Tijdens deze bijeenkomst werden er tafelsessies gehouden, waarbij er per tafel afspraken zijn gemaakt tussen verschillende partijen (sportverenigingen, onderwijs, maatschappelijke organisaties, zorgverlening, bedrijven, lokale overheid) om vitaliteit onder de jeugd te stimuleren.

Eén van de afspraken die gemaakt is, is het organiseren van een ‘JOGG-festival’. Enerzijds is het doel om JOGG meer bekendheid te geven in Breda, anderzijds om kinderen ter plekke te laten beleven hoe leuk en lekker het is om te sporten en om groente en fruit te eten.

Na de NL Vitaal bijeenkomst is er een werkgroep gevormd met betrokkenen van de tafelsessie en werd er samen hard gewerkt aan een mooi programma. Het idee om op te trekken met Breda Barst voor het JOGG-festival, is in deze werkgroep ontstaan. Breda Barst is een bekend lokaal evenement, waarbij ook speciale aandacht naar kinderen uitgaat bij Minibarst. De Breda Barst organisatie was vanuit haar kant op zoek naar gezonde tintjes voor op Minibarst. JOGG-Breda en Breda Barst hebben elkaar hierin gevonden.

Daarnaast levert Breda Actief een bijdrage aan de organisatie; ze zorgen voor mankracht en materiaal voor sportieve activiteiten op 15 en 16 september. Er wordt de komende maanden nog verder gebikkeld om alles tot in de puntjes te verzorgen. Kom vooral een kijkje nemen op 15 en 16 september!

jogg festival i.s.m. breda barst
Deel dit bericht: