JOGG-monitor

JOGG-monitor

Sinds 2011 voeren we de JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) - aanpak uit in Breda. We werken lokaal én integraal aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht onder Bredase kinderen en jongeren. Gezonde voeding, water drinken en bewegen staan centraal en moeten de gewoonste zaak van de wereld worden.

We vinden het belangrijk om de Bredase JOGG-aanpak te monitoren. Met trots delen wij onze resultaten met u. Zo is het percentage van jonge kinderen dat overgewicht heeft, lager in Breda (7,6%) dan in West-Brabant (8,6%). Ook zijn er mooie resultaten bereikt als het gaat om de groei van het JOGG-Breda netwerk. Na iedere nieuwsbrief, groeide het aantal abonnees. Het aantal volgers op social media is sterk gestegen en uit de poll komt naar voren dat maar liefst 61,9% van de stemmers tevreden is over de huidige JOGG-aanpak.

Surplus-jeugdwerk

In de JOGG-monitor staan per JOGG-pijler, projecten benoemd die bijdragen aan het resultaat. Zo heeft een samenwerking tussen NAC, Ferrero en JOGG geleid tot georganiseerde trainingen voor de familieloop, en zijn er rondom het thema ‘water drinken’ succesvolle zaken te melden: 17 Bredase scholen zijn over gegaan op water drinken en in 2017 worden 30 extra watertappunten gerealiseerd, er zijn dan in totaal 43 watertappunten in Breda. Graag nodigen we u uit om de JOGG-monitor te bekijken.

Download hier de JOGG-monitor.

Deel dit bericht: