Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda en Decathlon organiseerden een gratis sportmiddag

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda en Decathlon organiseerden op 31 augustus samen een sport- en activiteitenmiddag voor iedereen van 6 t/m 12 jaar. Kinderen konden de hele middag gratis allerlei sporten en activiteiten doen. Op deze manier ontdekken ze wat ze leuk vinden. Er waren veel sportaanbieders, cultuuraanbieders en professionals aanwezig om kinderen te voorzien van tips, trucs en informatie. Het aanbod van sport- en cultuuractiviteiten was divers. Denk aan bootcamp, hockey, skaten, boksen, basketbal, beach sports, racketsporten, DJ les, dansen en scouting. Daarnaast was de Sport & Cultuurintro Breda aanwezig om meer informatie over het sport- en cultuuraanbod te verstrekken. 

Ook Brabant Water was aanwezig om kinderen te voorzien van gratis water. Dat was hard nodig want het was een warme, zonnige dag.

De organisatie Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda geeft sportkansen aan kinderen en jongeren tussen de 2 en 18 jaar, uit gezinnen woonachtig in de gemeente Breda, waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging of cultuuraanbieder. Voor deze kinderen betaalt het fonds de contributie, het lesgeld en attributen. Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda financiert dit vanuit sponsors, donaties en subsidies van de gemeente. Hierdoor zijn er al heel veel kinderen geholpen. Bekijk ook het filmpje van de website.

De samenwerking met Decathlon is een mooi voorbeeld van publiek-private samenwerking. In 2018 kwam Decathlon al naar voren in de JOGG-nieuwsbrief vanwege de donaties aan buitenspeelprojecten in de stad die afkomstig waren van de Funrun die toen op het Breepark werd georganiseerd.

Vanuit JOGG-Breda juichen we dit soort initiatieven van harte toe. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren meer bewegen en dat zij ook plezier beleven hieraan. Op deze manier wordt sport extra onder de aandacht gebracht en toegankelijk gemaakt voor gezinnen waarbij het niet vanzelfsprekend is dat kinderen lid zijn van een sportclub.

Deel dit bericht: