Geslaagde JOGG actie “Trommel zonder rommel”

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Kinderen kunnen daar het meest van genieten als zij voldoende energie hebben en lekker in hun vel zitten. Gezond eten en drinken kan daarbij ondersteunen. Daarom gaf wethouder Gezondheid, Arjen van Drunen eind augustus het startsein voor de actie ‘Trommel zonder rommel’. Een week lang konden ouders bij twee vestigingen van de LIDL in Breda een broodtrommelboekje krijgen waarin zij tips krijgen voor een gezonde lunch en tussendoortjes. 

Daarnaast worden de boekjes ook doorlopend uitgedeeld bij de consultatiebureaus van Jong JGZ en kunnen scholen de online versie gebruiken om te communiceren naar ouders via www.trommelzonderrommel.nl. Wil je de boekjes op papier ontvangen? Mail dan naar b.spaargaren@ggdwestbrabant.nl.

Deze actie was een mooie samenwerking tussen JOGG-Breda, Jong JGZ, Lidl Nederland (in Breda de vestingen aan de Jorisstraat en Kesterenlaan) en met diëtiste Linda Boot. Lees ook het artikel van Breda Vandaag: Broodtrommelactie moet Bredase ouders helpen: ‘Stap voor stap naar gezond broodbeleg’

Deel dit bericht: