Van citytrainer Breda naar rolmodel voor de wijk

Yassine Houba (19) rondde in 2017 de cursus Citytrainer Breda van Breda Actief succesvol af. Hierna maakte hij kennis met de Krajicek Foundation en sinds oktober 2017 is hij actief als Scholarshipper. Een Scholarshipper is iemand die bewoners uit de wijk enthousiast maakt om te gaan sporten door middel van spel- en sportactiviteiten. Dit doet hij met veel plezier en resultaat: een verdubbeling van deelnemende kinderen tijdens de wijkactiviteiten in de Heuvel!

citytrainer breda rolmodel wijk
citytrainer breda rolmodel wijk

Yassine organiseert sportactiviteiten voor kinderen uit de wijk Heuvel. Zelf sport hij natuurlijk ook mee, waardoor ook de jongeren beter meedoen. “Ze kijken naar je op en daarbij word je met respect behandeld door de groep. Om hier te komen heeft de cursus Citytrainer Breda me heel veel geholpen. Ik heb veel geleerd, zoals presenteren, hoe je omgaat met onenigheden, maar voornamelijk hoe je moet communiceren met een groep. Bij iedere leeftijdscategorie is dit weer anders. Je leert hier de basis en vanuit daar kun je doorgroeien!” Aldus Yassine Houba.

Een basis om door te groeien

De cursus Citytrainer Breda is er om het talent van jongeren te ontwikkelen. Talent om zich in te zetten op het gebied van sport en bewegen in Breda. Een Citytrainer organiseert bijvoorbeeld activiteiten of helpt mee tijdens een evenement in de buurt. Een citytrainer organiseert bijvoorbeeld activiteiten of helpt mee tijdens een evenement in de buurt. Hoe ze dit moeten doen, leren ze tijdens de cursus. Nadat de cursus afgerond is, kun je als Citytrainers geselecteerd worden voor een vervolgprogramma: Krajicek Scholarship. Hierdoor groeit de Citytrainer uit tot een rolmodel in de wijk.

citytrainer breda rolmodel wijk
citytrainer breda rolmodel wijk

Een rolmodel

Jaap van Loon, sportcoach van Breda Actief, kende Yassine al voor de cursus Citytrainer: ‘Yassine was een enthousiaste deelnemer van mijn ‘Sporten in de wijk’ activiteiten in Tuinzigt en Heuvel. Stiekem was hij ook meteen een goede ondersteuning. Hij sprak de taal van de straat en vond het leuk om te helpen met de activiteiten. Ik heb hem dan ook geadviseerd om deel te nemen aan de cursus. Toen hij die behaalde, heb ik hem met de Kraijcek Foundation in contact gebracht.’

Yassine vindt een Scholarshipper een onmisbare rol in de wijk: “Na een drukke schooldag is het fijn om alle energie eruit te knallen met een potje voetbal bijvoorbeeld. Ook krijg je een speciale band met de kinderen. Ze vinden het leuk om hun schoolresultaten te laten zien en sommigen komen me zelfs om advies vragen!” Jamila Laoukili, regiomanager bij de Krajicek Foundation, heeft Yassine flink zien groeien: “Hij heeft in een korte periode al een vaste groep van 20 kinderen aan zich weten te binden. Naast deze vaste groep komen er ook nog 10 tot 20 kinderen extra naar zijn activiteit! Daar mag Yassine erg trots op zijn!”

citytrainer breda rolmodel wijk
citytrainer breda rolmodel wijk

Zou jij nou ook de cursus Citytrainer willen volgen? Dat kan! Schrijf je hier in en word Citytrainer van jouw mooie Breda. In oktober 2018 start de pilot van de cursus ‘Citytrainer Haagse Beemden’. Dit is speciaal voor jongeren uit deze wijk die zich willen inzetten voor hun wijk. In januari 2019 start de volgende stedelijke cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’. En daarnaast start er in november de pilot van de cursus ‘Citytrainer Volwassenen & Senioren’. Dit is speciaal voor 35-plussers uit Breda.

Meer weten

Kijk hier voor meer informatie over de cursus Citytrainer Breda! Voor vragen over de Citytrainer cursussen is Karin van Tilburg de contactpersoon. Mail Karin of bel naar 076 – 52 33 555.

citytrainer breda rolmodel wijk
Deel dit bericht: