Rookvrij Amphia

‘Samen Gezonder’, dat is een belangrijk onderwerp binnen Amphia. Wij willen een gezonde omgeving voor patiënten, bezoekers én medewerkers. Een gezonde omgeving om in te werken en in te leven. In ons ziekenhuis zijn wij een voorbeeld voor patiënten en anderen op het gebied van een gezonde leefstijl. Niet roken in en buiten het ziekenhuis is een logisch gevolg hiervan.

amphia rookvrij in 2019
amphia rookvrij in 2019

Per 1 januari 2019 is Amphia een rookvrij ziekenhuis voor haar medewerkers en specialisten. Wij vinden dat collega’s het goede voorbeeld moeten geven. Als we Samen Gezonder belangrijk vinden, willen we er ook echt voor zorgen dat mensen samen gezonder worden. En dat doen we met elkaar, ook al is dat misschien niet altijd makkelijk. Door elkaar te steunen en er met elkaar over te praten, komen we een heel eind.

Vanaf 15 april 2019 vragen we ook aan patiënten en bezoekers om niet meer te roken. Dit betekent dat het hele terrein van Amphia, zowel binnen als buiten, rookvrij is. Voor sommige patiënten zal dat best moeilijk zijn. Onze artsen en verpleegkundigen begrijpen dit en hebben aandacht voor hun situatie.

amphia rookvrij in 2019
amphia rookvrij in 2019

Het initiatief ‘Rookvrij Amphia’ is onderdeel van een breder vitaliteitsplan. Hiermee werkt Amphia aan een gezond ziekenhuis met vitale medewerkers en leveren we een bijdrage aan een rookvrije generatie. Daarbij ligt de nadruk op het verleiden tot gezond gedrag en het faciliteren hiervan en minder op verbieden en handhaven.

Deel dit bericht: