Congres de Rookvrije Generatie in regio Breda

Rookvrij opgroeien zou eigenlijk heel vanzelfsprekend moeten zijn. Ieder kind in de regio Breda zou in een rookvrije omgeving moeten kunnen leven, spelen, leren en sporten.

Gelukkig kan dit in onze regio al op heel veel plekken: steeds meer kinderopvangorganisaties, speeltuinen, scholen en sportclubs zijn rookvrij. Ook ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en andere zorgorganisaties zetten zich massaal in om hun gebouwen en terreinen rookvrij te maken. Dat is mooi! Maar we zijn er nog niet. Nog steeds zijn er plekken waar wel gerookt mag worden.

op weg naar rookvrije generatie
op weg naar rookvrije generatie

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk of stoer. Zeker als zij mensen zien roken naar wie ze opkijken zoals ouders, docenten, sporters en trainers. Hierdoor raken jaarlijks honderden kinderen al in de puberleeftijd verslaafd aan roken.

Ruim de helft van de rokers sterft aan de gevolgen ervan; elk jaar zo’n 20.000 Nederlanders. Roken veroorzaakt ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, luchtwegziekten, diabetes, ontstekingen, alzheimer, staar en blindheid. Om maar eens wat te noemen. Ook van meeroken kunnen mensen ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan, tot wel enkele duizenden per jaar in Nederland.

En hiertegen moeten we jongeren in onze regio beschermen. En dat kan! Als wij er samen voor zorgen dat zij kunnen opgroeien in een rookvrije omgeving. Waar ze ook zijn, waar ze ook naar toe gaan.

We nodigen je uit om op donderdag 6 juni samen aan de slag te gaan om onze regio rookvrij te maken. Ook jouw organisatie speelt hierin een belangrijke rol. Wij willen je graag inspireren  met best practices uit de regio en met tips en ervaringen uit de praktijk. Samen komen we verder. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen in onze regio rookvrij opgroeien

op weg naar rookvrije generatie
op weg naar rookvrije generatie

Doe je met ons mee?

Datum: donderdag 6 juni van 15.00 – 18.30

Locatie: de Uitvindfabriek, Terheijdenseweg 64

Deze middag wordt georganiseerd door VIZ in samenwerking met de GGD West-Brabant en JOGG Breda.

Meld je aan via dit formulier.

Deel dit bericht: