Uitgelicht: Surplus Welzijn

Het jeugdwerk van Surplus verbindt jeugd en jongeren (0 tot en met 23 jaar) aan een kansrijke leefomgeving, waar zij ruimte krijgen tot zelfontplooiing en zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige en autonome personen. Het thema gezondheid is hierbinnen enorm belangrijk! Jongeren Op Gezond Gewicht Breda is voor Surplus een waardevol netwerk om jeugd eenvoudig en laagdrempelig in contact te brengen met een gezonde leefstijl.

SuperChefs

Surplus Welzijn verzorgt en ondersteunt SuperChefs. SuperChefs is een serie kookworkshops voor kinderen van groep 7 en 8, waarbij ze ontdekken hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn. De kinderen komen in aanraking met andere maaltijden en smaken dan ze gewend zijn en leren deze maaltijden zelf te bereiden.

Surplus-jeugdwerk

Lekker fit in één week!

Surplus ondersteunt ook het Lekker Fit! programma. Een voorbeeld hiervan is dat op basisschool de Parel in Heuvel het jaarprogramma van Lekker Fit! in één week wordt uitgevoerd in de vorm van een gezondheidsweek. Op deze manier wordt het thema van veel kanten belicht, krijgen meer mensen de juiste informatie en is de impact groter.

De ouders, de buurt en de school

Het jeugdwerk van Surplus richt zich niet alleen op jeugd en jongeren. Surplus initieert en ondersteunt bijvoorbeeld ook een werkgroep die heel laagdrempelig sporten voor vrouwen opzet. Is dat jeugdwerk? Jazeker, want als moeders fit worden, snappen ze veel beter het belang van sporten en voeding voor hun kinderen. Jeugdwerk staat dus middenin de leefomgeving van jeugd, ouders, school en buurt!

Deel dit bericht: