Topprestatiebadge voor Wielervereniging Breda

Op 10 oktober verdiende Wielervereniging Breda de topprestatiebadges voor zowel voeding, alcohol, en rookvrij. Wethouder Arjen van Drunen heeft, na zelf een rondje op de baan te hebben gefietst, de badges uitgereikt.

“Het is een unieke prestatie om tijdens de coronacrisis en binnen een jaar tijd 3 topprestatiebadges van Team:Fit te krijgen.” Aldus Irene Walk van Team:Fit. Begin dit jaar namen de dames van de kantine het besluit om voor de topprestatiebadges te gaan en nog voor het eind van het jaar is dat gelukt. De club is nu rookvrij, heeft een verantwoord alcohol beleid, én heeft gewerkt aan een gezonder assortiment in de kantine.

De kantine gezonder maken vraagt om aanpassingen, maar een gezond kantineaanbod betekent niet dat al het ongezonde eten weg moet. Het gaat er om dat er ook een gezonde keuze aanwezig is, en dat deze meer opvalt. Zo verkopen ze bij Wielervereniging Breda nu zakjes popcorn in plaats van chips en zijn er meer suikervrije dranken te koop. Daarnaast is de frituur er uit en verkopen ze nu volkoren tosti’s. Een inspirerend voorbeeld voor andere sportverenigingen!

Wil je ook aan de slag met een gezondere sportomgeving? Neem contact op via deze link.

Deel dit bericht: