Project: Over op Drinkwater

Water drinken is gezond!

Het lijkt voor ouders zo eenvoudig, pakjes drinken meegeven aan de kinderen naar school. Het probleem is echter dat deze vriendelijk ogende drankjes voor kinderen goed zijn voor maar liefst een suikerinname van gemiddeld zes kilo per kind per jaar. Dit terwijl er iets bestaat wat veel makkelijker en gezonder is: Gewoon drinkwater uit de kraan!

Een nieuwe norm

Kinderen zijn dol op suiker. Maar wist je dat ze na een week net zo graag hun waterbidon bijvullen met gezond drinkwater? Als water drinken op school de norm zou zijn, zou dat enorm bijdragen aan een gezond gewicht onder leerlingen.

KBS de Wisselaar

KBS de Wisselaar uit Breda is één van de scholen die het goede voorbeeld geeft en de gezonde dorstlesser (water) stimuleert onder haar leerlingen. De basisschool is er namelijk van overtuigd dat water drinken op school bijdraagt aan gezondere leerlingen en dat het zorgt voor betere concentratie tijdens de lessen.

 

Overstappen wordt beloond

Scholen die gevestigd zijn in zogenoemde Jongeren Op Gezond Gewicht Wijken kunnen nu voor de leerlingen gratis bidons aanvragen wanneer ze overstappen op Drinkwater. Ook wanneer uw school niet in een Jongeren Op Gezond Gewicht Wijk is gevestigd kunt u alsnog overstappen op DrinkWater. Ook zonder gratis bidons is dit meer dan de moeite waard!

Deel dit bericht: