KIK kinderopvang heeft gezondheid en bewegen hoog in het vaandel staan. Ze willen de kinderen een zo gezond mogelijke start meegeven. Jong geleerd is oud gedaan!

Deze visie komt terug in het beleid en wordt ook toegepast in de praktijk. Er wordt veel bewogen met de kinderen. Buiten spelen, rennen, klimmen, beweegspelletjes, dansen. De locaties van KIK nemen ook deel aan de pilot: Lekker Fit in de Kinderopvang. Daarnaast hebben ze bij KIK aandacht voor water drinken en gezonde voeding. De kinderen bij KIK drinken water of biologische vruchtenthee. In de week van 12 juli organiseert KIK ook een waterdrink week op de locaties! Door middel van de JOGG DrinkWater pakketten wordt er extra aandacht besteed aan dit thema. Ook ouders worden hierin meegenomen.

Daarnaast eten de kinderen bij KIK fruit, en als tussendoortjes komkommer, tomaat, paprika en rozijntjes. Bovendien wordt er gelet op gematigd gebruik van zout en suiker, en serveren ze de KIK special! Een alternatieve en extra gezonde lunch! Doel van de Kik special is eens iets anders te serveren dan de geijkte boterham. En als het even kan, helpen de kinderen mee met de bereiding van de KIK-special. Zo maken ze bijvoorbeeld verse soep van tomaten of courgette of andere groentes, en laten ze de kinderen proeven van avocado’s en noten. Iedere week staat er een ander recept centraal!

Tot slot doen ze bij KIK aan moestuinieren. De zaadjes voor de groenten in de moestuin zijn net de grond in gegaan dus hopelijk wordt het groenten assortiment binnenkort nog uitgebreider! Door dit mooie initiatief worden de kinderen zich meer bewust van wat ze eten en waar het eten vandaan komt.

Deel dit bericht: