Informatie over ‘Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop’

‘Heel Breda JOGGt mee met de Familieloop’ is een samenwerking met Ferrero en Stichting de Bredase Singelloop. De campagne richt zich op families in verschillende wijken binnen Breda waar Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Breda actief is. De campagne richt zich op gezinnen waarin sporten helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Want meedoen aan de Singelloop is voor sommige gezinnen, letterlijk, best een hele stap. Daarom gaan we ons inzetten om ouders met kinderen te helpen die mee willen doen aan de familieloop. The

‘joy of moving’, dus plezier in beweging, staat hierbij als thema centraal, in samenwerking met onze supporter Ferrero.

Onze gezamenlijke ambitie is dat de gezinnen, en in het bijzonder de kinderen, na de familieloop door blijven gaan met sporten en bewegen. Met ondersteuning van het Jeugdsportfonds worden de deelnemers gestimuleerd lid te worden van een sportvereniging. Want als kinderen ervaren hoe het is om fit te zijn en hoe leuk het samen sporten kan zijn, dan is dat iets waar zij hun hele leven baat bij hebben!

Meer weten?
Download dan de brochure.

Rennen is leuk - Heel Breda JOGGt mee met de familieloop

Professionele looptraining

Gezinnen die mee joggen worden via een trainingsprogramma begeleid door een trainer van AV Sprint. Deze trainingen zullen eind augustus van start gaan en zullen plaatsvinden in de wijk waar de meeste aanmeldingen zijn. Daarnaast zullen bij sommige trainingen (jeugd)spelers van NAC meelopen. De familieloop zal plaatsvinden op 1 oktober 2017. De deelnemers zullen voor de start van de familieloop opgevangen worden door hun vaste trainer. Hier zullen zij ook een mooi T-shirt ontvangen van JOGG-Breda.

Betrokken partijen

Ferrero Nederland is tijdens de aanstaande editie van de Singelloop, met het maatschappelijke programma Kinder+Sport, sponsor van de familieloop (onderdeel van de Bredase Singelloop). Ferrero, supporter van Jongeren Op Gezond Gewicht Breda, gebruikt de familieloop om onder de noemer ‘Heel Breda JOGGt mee aan de familieloop’, gezinnen die te weinig bewegen, te activeren voor deelname. Daarnaast zijn ook Breda Actief, Teamplay@NAC, het Jeugdsportfonds, Amgen Singelloop Breda, GGD West-Brabant, AV Sprint, Surplus en Social Work bij het project betrokken. 

Klik hier voor meer informatie over de Singelloop

Heel Breda JOGGt mee

Voorgaand jaar

Ook in het voorgaande jaar heeft JOGG-Breda zich ingezet voor de familieloop. De campagne JOGG mee met NAC is toen in samenwerking met Teamplay@NAC, gemeente Breda, Ferrero en Stichting de Bredase Singelloop van start gegaan, en was een erg groot succes! Er hebben 7 families (ongeveer 25 deelnemers), zowel ouders als kinderen, deelgenomen aan deze eerste editie. De families uit de wijken Heuvel en Hoge Vucht hebben zich samen met een enthousiaste hardlooptrainer voorbereid op de Bredase Singelloop. Vooraf aan de wedstrijd kwamen alle deelnemers naar Atletiekvereniging Sprint om te testen of ze er klaar voor waren. Daarna, tijdens de Singelloop op 2 oktober 2016, renden zij succesvol mee tussen de duizenden ouders met kinderen!

Tip: Bekijk ook de spetterende aftermovie van vorig jaar!

Deel dit bericht: