Extra aandacht voor water drinken in de waterdrinkweek!

In de week van 12 juli jl. werd er op meerdere plekken in Breda extra aandacht besteed aan het belang van water drinken. 

Verschillende kinderopvanglocaties van Bloem, Kober en KIK deden mee. Zij ontvingen JOGG drinkwater pakketten met daarin onder andere: stickers, kleurplaten, diploma’s, posters, voorleesboekjes en folders. Door middel van deze drinkwater pakketten laten we ouders en kinderen zien hoe leuk en lekker water drinken kan zijn.

Ook de consultatiebureaus in Breda hebben deze week extra aandacht besteed aan water drinken. Met posters, folders en het neerzetten van waterkannen zijn ouders en kinderen enthousiast gemaakt voor het drinken van water.

Tot slot stond de JOGG waterbar bij het Kasteelplein in Breda. Ongeveer 160 kinderen stonden deze week met de voeten in het Zand. Het Kasteelplein werd in aanloop tot het King of The Court evenement omgetoverd tot een ware arena waar allerlei beweegactiviteiten werden georganiseerd. De hele dag door waren er water drankjes te verkrijgen!

Water is als dorstlesser voor kinderen een uitstekende vervanger van zoete drankjes. Die zoete drankjes bevatten namelijk flink wat suiker. Pakjes drinken of frisdrank mee geven naar school zijn goed voor maar liefst een suikerinname van gemiddeld 6 kilo per kind per jaar. Water drinken is dus één van de beste manieren om op gezond gewicht te blijven!

Deel dit bericht: