Opening actie ‘Geen rommel in je trommel’ bij de LIDL in Kesteren

Wethouder Miriam Haagh heeft op maandag 6 september 2021 de actie ‘Geen rommel in je trommel’ geopend bij de LIDL op de Kesterenlaan. Op 6,7 & 8 september stond er een diëtiste in de LIDL in Kesteren. Zij deelde de boekjes uit en ging met ouders in gesprek over gezonde voeding. Ouders ontvingen ook een voucher met korting op verse groenten en fruit. Ook via andere LIDL winkels, consultatiebureaus, in de wijk en via scholen worden de boekjes de komende tijd verspreid.

Het nieuwe schooljaar biedt een mooie kans om gezond eten en drinken onder de aandacht te brengen. Met de actie ’Geen rommel in je trommel’ proberen we zoveel mogelijk ouders te stimuleren om de broodtrommel op een gezonde manier te vullen. Op initiatief van JOGG-Breda, GGD West-Brabant, GGD Zuid-Holland, het Voedingscentrum en Jong JGZ is een broodtrommelboekje gemaakt voor ouders. In dit boekje staan allerlei leuke tips, weetjes en voorbeelden over hoe je op een gezonde manier de broodtrommel kunt vullen. Bekijk hier de digitale versie.

Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn, en niet veel hoeft te kosten. Er worden tips gegeven voor een  gezonde lunchen er staan ook voorbeelden in  van een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het belang van water drinken. Samen maken we gezond gewoon!

Wil je de boekjes op papier ontvangen? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met JOGG regisseur Babette Spaargaren via b.spaargaren@ggdwestbrabant.nl.

Deel dit bericht: