Inspiratiebijeenkomst gezonde werkvloer

uitnodiging gezonde werkgevers en werknemers in Breda

vitale werkgevers en werknemers in Breda

Één op de twee Nederlandse volwassenen heeft overgewicht, met alle gevolgen van dien. De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid nemen toe. Zitten wordt zelfs het nieuwe roken genoemd. Hoe hoog staat vitaliteit op de agenda in uw organisatie?

Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder ziek. Gunstig voor de werkgever én werknemer. Het loont dus om te investeren in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van mensen, zowel fysiek, psychisch als emotioneel. 

Sinds 2011 is Breda een JOGG-gemeente, wat inhoudt dat een gezonde leefstijl onder jongeren én hun ouders wordt gestimuleerd. Het creëren van een gezondere omgeving staat centraal. De werkomgeving is hierbij ook van groot belang. Om u te inspireren, organiseren JOGG-Breda en Vitaal Breda op 25 oktober een inspiratiesessie in samenwerking met JOGG-Nederland. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

Er is een mooi programma opgezet, waarin u zowel geïnspireerd, als uitgedaagd wordt om concrete stappen te zetten naar een vitalere werkomgeving. Herre Zonderland zal u meenemen in een boeiend verhaal vanuit zijn eigen ervaring.

Herre was één van Nederlands grootste talenten op turngebied en momenteel zet hij zich in als trainer en spreker om bewustwording te creëren op het gebied van energiemanagement, vitaliteit, slaap en voeding. Hij legt ook de verbinding vanuit de topsport met organisaties/business. Daarnaast zullen vijf Bredase organisaties hun eigen ervaring delen met vitaliteit op de werkvloer.

Vitaal Breda levert een praktische bijdrage aan de gezonde werkvloer in Breda en reikt tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid aan om 'morgen' al te starten. Iedere gast ontvangt een gratis Vitaliteitsscan. Verder wordt er een starterspakket verloot ter waarde van €350,- euro. Dit is een pakket naar keuze (bijvoorbeeld een inspiratiesessie, brainstorm of inventarisatie) afhankelijk van de behoefte van de winnende organisatie.

Na deze Bredase voorbeelden, gaat u ook zelf aan de slag. U maakt plannen om vitaliteit binnen uw organisatie naar een hoger plan te tillen. Dit kunt u alleen of samen met meerdere organisaties doen. Uiteraard is er ook ruimte om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

Ik hoop u te zien op 25 oktober en wil met u als werkgever/werknemer mooie stappen maken naar een vitalere stad.

Hartelijke groet,
Mede namens de burgemeester van Breda en landelijk JOGG-voorzitter, Paul Depla

Miriam Haagh
Wethouder Gezondheid, Wijkaanpak en Leren

Programma

• Inloop
• Opening door wethouder Miriam Haagh
• Herre Zonderland inspireert
• Bredase praktijkvoorbeelden
• Vitaal Breda: even voorstellen
• Break out sessie
• Plenaire terugkoppeling Break out sessie
• Afsluiting
• Borrel en netwerken

DATUM: 25 oktober 2018
INLOOP: 15.00 uur
PROGRAMMA: 15.30 - 18.00 uur
LOCATIE: CM, Konijnenberg 30, 4825 BD Breda

U kunt zich aanmelden tot 22 oktober via deze link.

Deel dit bericht: