Project: SuperChefs

gezond, lekker & makkelijk leren koken

SuperChefs is een serie kookworkshops voor kinderen van groep 7 en 8, waarbij ze ontdekken hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en iets voor tussendoor kunnen klaarmaken.

Kookles

De lessen kunnen zowel met als zonder compleet uitgeruste keuken gegeven worden. SuperChefs bestaat uit acht lessen. De kinderen komen tijdens dit kookavontuur ook in aanraking met multiculturele eetgewoontes. 

eetgewoontes verbeteren

Kinderen leren over lekker en gezond eten dat bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Het project beoogt niet alleen kinderen bewust te maken van de voordelen van gezonde voeding en de nadelen van ongezonde voeding, maar de kinderen worden ook vooral gestimuleerd en geholpen om met behulp van kooklessen hun eigen eetgewoontes en die van de familie waar mogelijk te verbeteren. In acht lessen van 1,5 uur leren ze gezonde maaltijden te bereiden. Door zelf te koken en te proeven leren ze allerlei lekkere en gezonde recepten kennen. 

Eigen receptenboek

Elke les schrijven de kinderen in hun eigen receptenboek wat ze hebben gemaakt, en daarbij krijgen ze een thuisopdracht. Na afloop van de les mogen de kinderen de gerechten opeten, want proeven is belangrijk. Bij de laatste les worden de ouders uitgenodigd om de ouderbetrokkenheid te vergroten. De GVO-functionaris coördineert het project, geeft vooraf een workshop aan de kookbegeleiders en ondersteunt bij de uitvoering van de interventie. SuperChefs vindt plaats bij buurthuizen, naschoolse opvang of op scholen.

Deel dit bericht: