Optisport (locatie Avontura) behaalde eerste vignet voor een gezonder voedingsassortiment

Avontura (gelegen aan de Terheijdenseweg) is een geweldige plek voor kinderen om lekker te spelen. Spelen en bewegen is leuk en hartstikke gezond. Hoe mooi is het om daar ook iets gezonds bij te kunnen eten? Hier heeft Optisport zich hard voor gemaakt door een pilot te starten op locatie Avontura.  

We willen allemaal gezond zijn en onze kinderen gezond op laten groeien. Het is in deze tijd lastig om de ongezonde, vaak goedkope, verleidingen te weerstaan die op veel plekken aangeboden worden, zoals bij de supermarkt, sportkantine of speeltuin. Met de JOGG-aanpak willen we hier gezonde alternatieven tegenover stellen en deze op een aantrekkelijke manier onder de aandacht brengen bij ouders en kinderen. Dit doen we samen met sportclubs, scholen, maar ook met bijvoorbeeld kinderboerderijen of indoor speelhallen, zoals Avontura.

Op 20 februari reikte Miriam Haagh (wethouder Gezondheid) het bronzen kantine vignet uit samen met Team:Fit coach Irene Walk aan Avontura. Bij het bronzen vignet draait het om het aanbieden en zichtbaar maken van de gezondere keuzes met deze richtlijnen:

  • Bied in elke productgroep minimaal 1 betere keuze aan. Bijvoorbeeld naast frisdrank ook thee en water.
  • Maak het zichtbaar: betere opties krijgen een prominente plaats. Bijvoorbeeld fruit in de buurt van de kassa.
  • Stimuleer het drinken van water. Bijvoorbeeld met een watertappunt of waterkannen goed in het zicht.

Vereeuwig het in beleid: leg de Richtlijnen Gezondere Kantines schriftelijk vast. Bijvoorbeeld via het beleid maar ook via de website en drukwerk van de club/organisatie.

Het behalen van een bronzen vignet is een resultaat om trots op te zijn. Daarnaast is het ook een voorbeeld voor andere binnenspeeltuinen in de regio en in Nederland. Zo wordt het voor kinderen tijdens uitjes ook mogelijk gemaakt om iets te eten dat lekker én gezond is. Optisport heeft de ambitie uitgesproken om bij alle Avontura’s en Leisure Centers het aanbod dusdanig in te richten, dat een bronzen certificaat behaald kan worden. Ook geïnteresseerd om aan de slag te gaan met een kantine waarin gezonde keuzes aangeboden worden? Neem dan contact op met Enzo de Regt: enzo.de.regt@mooiwerkbreda.nl.

Deel dit bericht: