Inspiratiemomenten voor onderwijs en kinderopvang

Educatiewijzer Breda is hét platform voor al het onderschools aanbod in het primaire onderwijs. Op initiatief van de Bredase Onderwijs Besturen (BOB) hebben de Gemeente Breda, Breda Actief, Boerderij Wolfslaar, GGD West-Brabant, Stichting Nieuwe Veste, Verkeerseducatie en het netwerk Wetenschap en technologie het initiatief genomen om dit platform te realiseren. Samen met tientallen aanbieders wordt een sterk en kwalitatief aanbod van activiteiten geboden die de belevingswereld van kinderen vergroot, versterkt, prikkelt en inspireert.

Het aanbod richt zich op zes domeinen: gezondheid, kunst & cultuur, natuur & duurzaamheid, sport & bewegen, verkeer en wetenschap & technologie. Met het aanbod gezondheid worden leerkrachten ondersteund in het bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl bij leerlingen.

Het aanleren van een gezonde leefstijl en gezond en veilig gedrag begint al op jonge leeftijd. Kinderen die voldoende bewegen en gezond eten en drinken voelen zich beter en zijn minder vaak ziek. Ze kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. Ook weten we hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor de ontwikkeling en schoolprestaties van een kind. Voldoende redenen dus om hier op school aandacht aan te besteden. Gezondheid omvat veel thema’s zoals voeding, welbevinden, pesten, relaties & seksualiteit, hygiëne en mondgezondheid.

Educatiewijzer Breda is er voor de scholen in het primair onderwijs en brengt hen in contact met de aanbieders van onderschoolse activiteiten. Het doel is leerkrachten ondersteunen met een breed aanbod van activiteiten waarmee zij hun lessen kunnen verrijken om zo de belevingswereld van kinderen te vergroten. Scholen krijgen op Educatiewijzer Breda eenvoudig toegang tot activiteiten, inzicht in hun budget en bestedingen en kunnen zo een gevarieerd lesprogramma samenstellen. Nieuwsgierig geworden, neem een kijkje op de website! https://www.educatiewijzerbreda.nl/

Deel dit bericht: